Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Je kan je zeker afvragen : wat nu alweer ?

Allereerst zien we het woord spiritualiteit als betekenis van het leven zelf, m.a.w. wat je in je leven doet en wie en wat je bent in dit leven is spiritualiteit. Nu word je om je oren geslagen als jezelf uitdrukt of je gevoel uit. Het is zelfs mogelijk dat je door je gevoeligheid nog eens extra uitgebuit wordt door je omgeving veelal doordat ze je ook niet begrijpen.

Gevoeligheid ontluikt zich op verschillende manieren. Het heeft te maken met bewustwording. Visualiseer maar eens een wiel of cirkel voor je en dit wiel heeft 8 spaken. Iedere spaak vertegenwoordigt de mate van bewustzijn. Van diep onderbewustzijn tot kosmisch bewustzijn. De spaken vertegenwoordigen ook de sluiers. In de mate van jouw bewustzijn kunnen bepaalde sluiers opgelicht zijn of plots opgelicht worden.

Sommigen onder ons hebben zich dusdanig afgesloten dat ze werkelijk niet hoger komen dan ziele bewustzijn, waarvan de sluier zo af en toe eens oplicht om de zaken te zien zoals ze zijn.

Er zijn ook mensen die bijvoorbeeld een vorig leven kunnen aanvaarden en mensen die het diep karmische leven ervaren hebben (meerdere levens). Door de evolutie worden ook die sluiers stilaan meer opgelicht.

Het is het spirituele bewustzijn dat alle andere sluiers bedekt en bij oplichting ons laat voelen dat er meer is tussen hemel en aarde. Het kosmische bewustzijn dat nog hoger ligt, is de laatste spaak die opgelicht kan worden.

Let wel : overgevoeligheid is een vorm van ons zijn die meer te maken heeft met spirituele vermoeidheid. Ieder van ons heeft door het leven zelf wel ergens een bescherming opgebouwd door negatieve en/of traumatische ervaringen en daardoor bepaalde gedachten ontwikkeld. Geen enkel mens psychiater/specialist kan dat doorbereken, enkel de persoon zelf kan door keuze om bewust te worden waar het probleem zit er aan werken, men kan zelfs ernstig ziek worden om de lans te breken waardoor je wel mag veranderen. Deze schil is hardnekkig, maar er wordt door de kosmische invloeden beetje bij beetje zaadjes gestuurd om die schil te breken. Men heeft er dus niks aan om plots wakker te worden want dat is juist gevaarlijker (het hart moet dit aankunnen) dan stap voor stap jezelf te ontdekken. Veranderingen in het leven zijn noodzakelijk niet alleen bij de mens zelf maar ook in de aardse beslommeringen. We vinden het moeilijk veranderingen te aanvaarden. Dit alles heeft te maken waarop we onze aandacht richten. De natuur streeft naar evenwicht zo ook binnen ons zelf. Is die er niet dan is er een chaos die opnieuw geordend dient te worden.

Find this content useful? Share it with your friends!